New corporate floor

Location: Montréal. Québec, Canada

To consolidate its workforce and refresh its corporate spaces , TELUS asked Thibodeau Architecture + Design to complete the renovation of 7 administrative storeys of the Telus place building in Montreal . Public and private work spaces, meeting rooms and collaborative areas have been designed to create a bright and functional work environment following the vibrant image of the company.

Particular attention was paid to making environmentally responsible decisions , whether by the specifications of recycled materials or the choice of low energy consumption lamps.
In parallel to the renovation work, TAD reviewed the company’s spatial organization to increase synergies across teams. In total, about 300 people were relocated over 4 floors to allow for greater efficiency in their internal working relationships. Our mandate also includes move management services to implement these changes.

Telus22e_01

Date

2014

Floor Area

115 500 sf / 10 730 m2

Team Members

Salah Tahri
Maryse Laberge

Contractor

PR Desjardins Construction Inc.

Mechanical

Bouthillette Parizeau Inc.

Electrical

Bouthillette Parizeau Inc.